Over de SRV

roeien-in-de-haven

In de nazomer van 2004 is met de doop van onze pilot gig ‘Hollandsche Nieuwe’ de Scheveningsche Roeivereeniging (SRV) opgericht. Sindsdien wordt er, het hele jaar door, wekelijks op het Scheveningsche zilte zop geroeid. In mei 2009 heeft gig bouwer Peter Martin van de Isles of Scilly een 2e gig voor ons gebouwd: de 'Vliegende Hollander'. Op dit moment gebruikt de vereniging ook De Keet (polyester) en de Zeeheld (2013, hout)

Een pilot gig is een houten, overnaads gebouwde, zeewaardige sloep voor zes roeiers plus een stuurman/vrouw. Een gig is smaller en lichter dan een traditionele sloep waardoor zij veel sneller is. Ruim 2 eeuwen geleden werd er met deze boten de kost verdiend door schepen langs rotsen rond de kust van Cornwall en de Scilly eilanden te loodsen. De pilot gig die het eerst bij het schip aankwam kreeg daarmee het recht te loodsen en de verdiensten.

Al is England de absolute bakermat van het gig-roeien, ook in Nederland wint gig-roeien snel aan populariteit.

De Nederlandse gig clubs zijn verenigd in de Dutch Pilot Gig Association.

Onze vereniging bestaat uit sportieve, fanatieke, recreatieve en mooi weer roeiers van alle leeftijden. Gegroeid tot bijna 100 leden. Er wordt getraind in het weekend en op verschillende avonden doordeweeks, zowel dames/ heren teams als gemengd. Of je nu 1x per maand of 3x per week wilt trainen, je bent van harte welkom!  

Per jaar zijn er diverse wedstrijden (tussen medio februari en begin november), waarvan 1, het WK, op de Engelse Scilly eilanden. Een spectaculair evenement dat je eigenlijk gewoon eenmaal in je leven moet hebben meegemaakt! Daarnaast worden er soms toertochten in binnen- en soms ook buitenland georganiseerd. Meer informatie over onze evenementen vind je hier.

 
 
visdivider
 

Contact

Scheveningsche Roeivereeniging

Het Drijfpaleis

Hellingweg 96K

2583 WH Den Haag

 

Postbus 82443

2508 EK  Den Haag

 

Email: ofni.[antispam].@zeeroeien.nl