14e SRV Regatta 2022 - Gig Pride Love Rules

Geplaatst op 11-09-2022  -  Categorie: Blog  -  Auteur: Aly Oldersma

Roeifeest voor de kust van Scheveningen

Zaterdag 10 september organiseerde de Scheveningse Roeivereeniging voor de 14e keer de SRV Regatta. De eerste SRV Regatta na de corona pandemie. Het is een groot succes. Maar liefst 22 teams uit heel Nederland roeien mee. De pilotgigs, mooie houten sloepen van ongeveer 10 meter lang, gaan te water op de helling bij de visclub. Een uitdagende klus. Ook de zeilers hebben hun bootjes op de helling geplaatst en het is voorzichtig manoeuvreren met de grote trailers waar de gigs op liggen.

Even lijkt het weer roet in het eten te gooien. De weersvoorspellingen zijn niet best en niet alle gigroeiers zijn gewend om op de zee te roeien. Te veel wind of golven betekent dat de wedstrijd niet geroeid kan worden. Maar het wordt een prachtige dag! De zee is op haar best: prachtige golven die het roeien uitdagend, maar ó zo mooi maken. Techniek, tactiek, conditie, alles moet worden ingezet om een goede race te roeien en een mooie tijd neer te zetten. De roeiers genieten van het spel met de zee en de kleurrijke in het water dansende gigs zijn een lust voor het oog.

De regatta bestaat uit twee onderdelen; een sprint en een lange race. Onderverdeeld in de dames- en herenrace. De sprint wordt als eerste geroeid. De race loopt van de kardinaal naar de oude havenhoofden. De lange race bestaat uit een traject van 5 kilometer, uitgelegd in een soort driehoek voor de kust van Scheveningen. Gedurende de hele dag blijft de zee woelig. Maar de zon blijft schijnen en de regatta blijkt een heerlijke uitdagende en spannende race! Zowel bij de sprint als de lange race zijn de teams aan elkaar gewaagd. De strijd is spannend, het veld blijft dicht bij elkaar. De roeiers zetten alles op alles om de golven met de riemen te pakken en de gigs zo snel mogelijk door het water te duwen.

De regatta is de vierde van de zes races die onderdeel zijn van het Nederlands kampioenschap pilotgigrowing. De finishplek telt mee voor het totaalklassement van het NK. In het najaar volgen er nog races in Loosdrecht en in Muiden. Bij de SRV regatta gaat de winst bij de dames naar team De Harveys uit Muiden. Bij de heren naar Gent All Men 1 uit Loosdrecht. Mooie prestaties!! Met het stralende weer, de woelige zee, het warme welkom bij de visclub en het elkaar weerzien is de regatta voor alle deelnemende teams weer een echt sportief feest!

De foto's en een videoimpressie vind je hier. De officiële uitslagen hieronder.

uitslag-srv-regatta-2022


 
 
visdivider
 

Contact

Scheveningsche Roeivereeniging

Het Drijfpaleis

Hellingweg 96K

2583 WH Den Haag

 

Postbus 82443

2508 EK  Den Haag

 

Email: ofni.[antispam].@zeeroeien.nl