Eerste damesteam SRV levert met derde plek bij de wereldkampioenschappen pilotgigroeien op de Scillies een fantastische prestatie!

Geplaatst op 05-05-2019  -  Categorie: Blog  -  Auteur: Aly Oldersma

‘De archipel oogt popperig, maar het kan ongelooflijk spoken op de Scillies’, aldus Volkskrant magazine van 22 juni. De roeiers van de Scheveningse roeivereeniging (SRV) kennen de Isles of Scillies vooral van de steeds veranderende zee en de onvoorspelbare weersomstandigheden tijdens de World Pilot Gig CHampionships Gigrowing die steevast eind april begin mei georganiseerd worden.

Superpresatie Amazones 
Al jaren roeien één of meerdere teams van de Scheveningse Roei Vereeniging meer aan dit wereldkampioenschap. En al jaren roeit het eerste damesteam van de SRV, de Amazones mee in de hoogste regionen van dit kampioenschap.  Ook dit jaar. Met een mixboot van 4 Amazones en twee dames van St Mary behaalden de Amazones dit jaar, na een zinderende finalerace en mede dankzij goed stuurmanskunst de derde plaats! Een podiumplek. Een enorme prestatie! Hiermee doorbraken de Amazones de  hegemonie van de gigrowingteams uit Cornwall die de laatste jaren de podiumplekken vooral onder elkaar verdeelden. In de wereld van het gigrowen is dit de absolute top. En daar horen de Amazones bij. 

DamesZee en H2O tonen karakter en eisen finaleplaatsen op. 
Naast de Amazones roeiden ook het tweede damesteam van de SRV, Dames Zee, en het tweede herenteam, H2O mee met de wereldkampioenschappen. En ook deze twee teams wisten in finales mee te roeien. Naast de officiële wedstijd die uit een seadingrace en drie pouleraces bestaat, was er dit jaar ook een finalerace te roeien tijdens de Vetrace (veertig plus) en de  SuperVetrace (50plus). DamesZee en H20 roeiden respectievelijk mee in de finale race van de Vets en de SuperVets en werden respectievelijk negende  en 6e . Daarnaast roeiden beide teams ook de officiële wedstrijden waarbij DamesZee na het kort aantikken van de C poule uiteindelijk in de E poule eindigde. En H2O welverdiend in de C poule eindigde. Dit betekent dat zowel DamesZee als H2O in totaal 6 westrijden roeiden! Maar weinig teams deden hen dat na! 

Tourtocht naar Bryher, langs Cromwalcastel en Deadmansrock 
De pilotgigs waarin de SRV roeit komen oorspronkelijk uit Cormwal en nemen met name in de geschiedenis van de Isles of Scilly een belangrijke plaats in. Tijdens een toertocht naar Bryher, de dag na de wedstijden bleek nog eens hoe goed de twee wedstrijdboten van de SRV, De Zeeheld en de Vliegende Hollander toegerust zijn voor het wilde water van de archipel. Met gemak roeiden de beide boten een stuk over de Atlantische Oceaan. Naast de bijzondere prestaties voor de roeiers dit jaar tijdens de Scillies, ook een bijzondere prestatie van de vloot! 

wpgc2019-gigsopstrand wpgc2019-luchtfoto wpgc2019-zeeheld wpgc2019-strand

 
 
visdivider
 

Contact

Scheveningsche Roeivereeniging

Het Drijfpaleis

Hellingweg 96K

2583 WH Den Haag

 

Postbus 82443

2508 EK  Den Haag

 

Email: ofni.[antispam].@zeeroeien.nl