René Clavaux draagt voorzittershamer over aan Peter Lindeman

Geplaatst op 18-02-2024  -  Categorie: Blog  -  Auteur: secretaris

rene-peter
Tijdens de 24e ALV was het na 9 jaar tijd voor René Clavaux om de voorzittershamer over te dragen. In zijn 3 termijnen als voorzitter heeft hij altijd met ongeëvenaarde energie en betrokkenheid opgetreden. 

In zijn periode als voorzitter zijn er vele successen behaald, maar we zullen onze langstzittende voorzitter tot nu toe vooral blijven herinneren als de man die ervoor gezorgt heeft dat; 

  • De huidige website staat en de administratie zelfstandig gedaan kan worden; 
  • De vereniging financieel gezond en zelfstandig functioneert
  • Na 3 verhuizingen nu een prachtige kluslocatie is aan de Korbootstraat
  • De relaties goed gemanaged zijn (JCS, KNRB en het havenbedrijf)
  • De DPGA vorm heeft gekregen middels de statuten
  • De vereniging nog steeds bestaat na de roerige Corona periode
  • De route is uitgezet voor een nieuw Drijfpaleis en er ruimte is voor Coastal 

Maar boven alles heeft René dit altijd gedaan met het gedachtegoed waarop onze vereniging is ontstaan en gegroeid… Vriendschap. Want vriendschap is het hart van onze vereniging; gezamenlijk, transparant, toegankelijk, onvoorwaardelijk en respectvol zijn daarbij kernwaarden. Waarbij vrienden het ook wel eens oneens kunnen zijn, maar uiteindelijk er wel uitkomen met elkaar.  

Als dank voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging hebben we als vereniging een mooi kunstwerk van onze eigen kunstenaar Jacob Kerssemakers aangeboden. Omdat kunst tijd kost, zal het eindresultaat op een later moment gepresenteerd worden, maar belooft het een mooi stuk te worden geïnspireerd op onze vereniging, de haven en de prestaties van Rene. 

Het uiteindelijke kunstwerk zal wanneer het gereed is officieel aan René overhandigd worden. 

Per unaniem aangenomen motie heeft het bestuur besloten om René op basis van zijn bijzondere inzet voor de vereniging te benoemen tot erelid en we hopen dat hij nog jarenlang met net zoveel energie en passie blijft roeien en onze vereniging blijft steunen. 

En dan de man die het lef heeft getoond om de lege schoenen die Rene achterlaat te vullen, Peter Lindeman. 

Peter, lid vanaf het eerste moment, is unaniem benoemd door de ALV als omze nieuwe voorzitter. 

Peter, die tijdens de zeevaartschool zijn roei carrière is begonnen met sloeproeien, neemt een enorme bestuurlijke ervaring mee. Zo is hij in het verleden voorzitter geweest van TIOG en van Sailcenter 107. Daarnaast is hij al jaren binnen onze vereniging actief binnen de commissie veiligheid en de wedstrijdcommissie en heeft hij afgelopen jaren vele mooie wedstrijden georganiseerd, samen met René en Sandra, en zich recent hard gemaakt voor het Coastal roeien.

Peter is en blijft ook een gepassioneerd gig roeier en maakt al jaren deel uit van H2O.

Met de gedeelde langetermijnvisie heeft Peter de ambitie om de vereniging verder te professionaliseren en te laten groeien om nog meer mensen te kunnen laten genieten van het roeien op zee.

We wensen Peter veel plezier en succes in de aankomende periode als voorzitter. 


 
 
visdivider
 

Contact

Scheveningsche Roeivereeniging

Het Drijfpaleis

Hellingweg 96K

2583 WH Den Haag

 

Postbus 82443

2508 EK  Den Haag

 

Email: info@zeeroeien.nl