SRV Ere-lid en founder Bart Dura geridderd

Geplaatst op 26-04-2023  -  Categorie: Blog  -  Auteur: Mariska Hooijmans

Bart Dura, ere-lid en één van de founding fathers van onze roeivereniging is gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bart heeft deze onderscheiding toegekend gekregen vanwege zijn enorme lijst (nog altijd groeiend) van goede doelen en maatschappeijke projecten waarvoor hij zich de afgelopen decennia heeft ingezet, en zich nog steeds inzet.

Bart Dura, directeur van een investeringsmaatschappij, kiest graag voor werk met maatschappelijke impact. Hij investeert in gebouwen voor de zorgsector en stelt vastgoed ter beschikking voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vrijwilligerswerk doet hij al vanaf zijn 15e. Eerst in Rotterdam voor het Concours Hippique, daarna voor Stadsherstel Historische Monumenten en het Museum Boijmans van Beuningen. In Den Haag was hij medeoprichter, penningmeester en voorzitter van de Scheveningsche Roeivereniging. Gaf daar speciaal aandacht aan het coachen van jongeren die het om allerlei redenen lastig hebben. Hij werkt graag met de komende generaties: via Schoolvereniging Wolters geeft hij een training voor kinderen over ondernemerschap.

Als Scheveningsche Roeivereeniging zijn wij enorm trots op Bart en feliciteren hem van harte met zijn verdiende onderscheiding. We hopen dat hij zijn goede werk nog jaren lang door kan en mag zetten. 


 
 
visdivider
 

Contact

Scheveningsche Roeivereeniging

Het Drijfpaleis

Hellingweg 96K

2583 WH Den Haag

 

Postbus 82443

2508 EK  Den Haag

 

Email: info@zeeroeien.nl